نکاتی مفید در مورد تغذیه و مشاوره:



سبد غذای مطلوب ایرانیان بر اساس قانون برنامه پنجم :
بر اساس این سبد غذایی ، هر ایرانی باید روزانه 320 گرم نان، 100 گرم برنج، 20گرم ماکارونی، 26 گرم حبوبات، 70 گرم سیب زمینی، 280 گرم سبزی، 260گرم میوه، 48 گرم گوشت قرمز ، 50 گرم گوشت سفید، 24 گرم تخم مرغ، 225 تا 240گرم شیر یا لبنیات، 35 تا 40 گرم روغن، و 40 تا 50 گرم قند و شکر مصرف کند.



نکات تغذیه ای در هوای گرم
1-      در فضای خنک غذا بخورید:  هنگامی که وقت خوردن غذا می‌رسد، محیط اطراف را خنک کنید یا در فضای خنک غذا بخورید. غذا خوردن زیر آفتاب در هوای گرم اصلاً مناسب نیست. حتماً جای سایه و خنک را انتخاب کنید. غذاها هم نباید در معرض نور مستقیم خورشید قرار گیرند. نور مستقیم آفتاب مواد حیاتی غذاها مثل ویتامین‌ها را از بین می‌برد که به خصوص در مورد میوه‌ها و آب‌میوه‌ها بیشتر صدق می‌کند.
2-     در هوای گرم مصرف غذاهایی مثل گوشت پرچرب، ماهی‌های چرب، تخم‌مرغ، آجیل و انواع مغزها و دانه‌ها را  کاهش دهید. این بدان معنا نیست که مصرف مواد غذایی ذکر شده را کلاً قطع کنیم. مصرف این غذاها به مقدار کم باعث می‌شود از پرخوری، ریزه‌خواری و خوردن اسنک‌ها و میان وعده‌های ناسالم جلوگیری شود.
3-    غذاهای سبک و کم حجم بخوریدسعی کنید به طرق مختلف مقدار زیادی مایعات وارد بدن خود کنید. این موضوع می‌تواند از طریق مصرف سوپ سبزی‌ها، انواع نوشیدنی‌های گیاهی مثل چای سبز، عرقیات گیاهی و غیره تأمین شود.
4-      همراه غذاهای سرخ کرده و گریل شده میوه و سبزی بخوریدبا بالا رفتن درجه حرارت هوا به بالاتر از ۲۰ درجه سانتی‌گراد، غذای اصلی مصرفی نباید غذاهای داغ و گرم باشد. غذاهای گرم عمدتاً متعلق به بهار، پاییز و زمستان هستند. حتماً متوجه شده‌اید که غذاهای سرخ‌کرده و غوطه‌ور در روغن و چربی و حتی تا حدودی غذاهای گریل شده به سیستم هضم انسان آسیب می‌زنند.روش گریل کردن غذا، آب غذاها را خشک می‌کند و لذا غذاهای پخته شده به این شیوه خشک‌تر می‌باشند. اگر در تابستان خواستید غذاهای سرخ‌کرده یا گریل شده مصرف کنید، یادتان باشد که حتماً در کنار آن‌ها از سبزی و میوه‌های سرد و مرطوب مثل گوجه‌فرنگی، خیار، کیوی، انبه و آناناس که آبدار هستند، استفاده کنید
5-      مایعات بسیار سرد نیز به دستگاه‌های مختلف بدن آسیب وارد می‌کنند و به خصوص کار طبیعی کبد و معده را دچار اختلال کرده و گاهی در مسیر گوارش انسداد ایجاد می‌نماینداز غذاها و مایعات خیلی سرد کمتر بخوریددر روزهای گرم لازم است آب و املاح از دست رفته از بدن با افزودن کمی نمک به غذا جبران شود. استفاده از مایعات با درجه حرارت معمولی در تابستان بسیار مناسب‌تر از آب و مایعات بسیار سرد است.  همچنین مصرف غذاها و نوشیدنی‌های بسیار سرد باعث می‌شود که عمل هضم غذا متوقف شده و فقط هنگامی که طحال و کلیه‌ها معده را گرم کنند مجدداً به عمل هضم ادامه می‌دهد. اگر مصرف نوشیدنی‌ها و غذاهای سرد به صورت عادت درآید، می‌تواند کاملاً سیستم هضم را از کار بیندازد.
6-      در هوای گرم باید از مصرف غذاهای چرب و سنگین در وعده‌های غذایی اجتناب کرد، زیرا این نوع غذاها در گردش خون نیز خلل وارد می‌کنند
7-     . به غذاهای خود ادویه بیفزاییداگر دچار ناراحتی معده نیستید، می‌توانید در روزهای خیلی گرم از ادویه‌های تند استفاده کنید. این امر باعث می‌شود شما بهتر عرق کنید. البته بهتر است ادویه‌ها و سبزی‌های تند مثل فلفل را همراه با میوه و سالاد مصرف نمایید. استفاده از مواد غذایی مثل تربچه، کاهو و میوه‌ها به همراه سبزی‌ها و ادویه‌های تند از تأثیرات منفی آن‌ها خواهد کاست.

نقش تغذیه در یادگیری دانش آموزان
 
تغذیه ی سالم در هر سنى مهم است، اما براى کودکان در حال رشد مهم تر است. مخصوصاً اگر در یادگیرى دروس خود مشکل داشته باشند.غذاهاى حاوى پروتئین میزان یادگیرى را افزایش مى‌دهند. همچنین زمینه ی لازم براى ارتباط بین سلول هاى مغز را فراهم مى‌کنند. از سوى دیگر کربوهیدرات ها ، انرژى بخش هستند، اما اگر به مقدار زیاد و بدون پروتئین کافى مصرف شوند، موجب خواب آلودگى مى‌شوند. کمبود اسیدهاى چرب ضرورى موجب مشکلات یادگیرى شامل کم توجهى و اختلالات بیش فعالى) مى‌شود. غذاهاى گوشتى اغلب خوشمزه و تازه تر هستند. به علاوه در معرض آفت کش ها و مواد شیمیایى نیز نبوده‌اند. بچه‌هاى کوچکتر بیشتر به غذا و همینطور مواد شیمیایى هوازى حساسند. پس آنها بیش از همه از غذاهاى گوشتى استفاده مى‌کنند. آلرژى مانع رفتن کودک به مدرسه نمى‌شود، اما بر یادگیرى او تأثیر مى‌گذارد.
طبق تحقیقات ، آنچه نوجوانان مى‌خورند بر یادگیرى آنانتأثیر مى‌گذارد.
صبحانه بیش از دیگر وعده‌هاى غذایى مؤثر است. متأسفانهبیشتر کودکان پیش از رفتن به مدرسه به جاى مصرف پروتئین، بیشتر غذاهاى حاوىکربوهیدرات مصرف مى‌کنند. در عوض هنگام شام غذاى پُر پروتئین مى‌خورند که مانع خوابآنها نیز مى‌شود. بچه هایی که همراه صبحانه مقدار زیادى پروتئین مصرف مى‌کنند، بیشاز آنهایی که غذاى غنى از کربوهیدرات مصرف مى‌کنند، در یادگیرى دروس خود موفقهستند. غذاهایی مانند تخم مرغ, پنیر, عدسی, لوبیا چیتی و املت برای صبحانه ایده الهستند.
راههای افزایش قد در کودکان
غده هیپوفیز قدامیکه در مغز قرار دارد، علیرغم اندازه کوچکش محل ترشح هورمونی به نام هورمون رشداست.این هورمون باعث می شود که چربی اضافی و زائد بدن سریع تر به انرژی تبدیل شود،در نتیجه موجب رشد بیشتر و قوی تر استخوان های بدن خواهد شد. هورمون رشد مهم ترینعامل برای افزایش قد در دوران رشد می باشد. اگر چه میزان تولید هورمون رشد در بدنکاملاً به مغز وابسته است، ولی می توان با استفاده از روش هایی میزان تولید آن رادر بدن افزایش داد. البته باید توجه داشت، افزایش قد در دوران رشد امکان پذیر خواهدبود و بعد از سخت شدن قسمت نرم و غضروفی استخوان ها و توقف رشد طولی آنها، قد فردافزایش نخواهد یافت .
 
5 راه برای افزایش ترشح هورمون رشد :
1-خواب کافی و منظم باعث افزایش مقدار هورمون رشد در طول روز می شود.
2- به جای اینکه سه وعده غذایی و در هر وعده مقدار زیادی غذا مصرف کنید ،سعی نمایید وعده هایی غذایی خود را به شش وعده غذایی برسانید تا در هر وعده مقدار کمتری غذا مصرف کنید، زیرا مصرف زیاد مواد غذایی که دارای نمایه گلیسمی بالا هستند، بدن را وادار می کند که مقدار انسولین بیشتری ترشح نماید. این مسئله نه تنها منجر به ذخیره چربی اضافی در بدن می شود، بلکه ممکن است جریان هورمون رشد را در بدن متوقف کند. به این نکته مهم اشاره می کنیم که مصرف غذاهای حاوی قند کمتر و یا دارای قند های پیچیده ( میوه و سبزیجات)، از آزاد شدن سریع و بیش از حد انسولین جلوگیری خواهد کرد. ورزش کردن ، خواب کافی، تغذیه صحیح و کاهش استرس ، نه تنها شما را سالم تر نگه می دارد، بلکه غده هیپوفیز قدامی را برای انجام وظایف خویش که یکی از آنها ترشح هورمون رشد است، تشویق می کند.
3- مصرف غذاهای حاوی پروتئین و کربوهیدرات، دو ساعت قبل از فعالیت ورزشی و بلافاصله بعد از آن، باعث افزایش قابل توجه هورمون رشد در خون می شود. بنابراین دو ساعت قبل از انجام فعالیت های ورزشی ،یک ساندویچ کوچک سالاد و جوجه و یا شیر موز مصرف کنید.
4- انجام ورزش های کششی روزمره مثل نرمش های بدنسازی روزانه، تاثیر مستقیمی بر روی ترشح هورمون رشد دارند.مطالعات جدید نشان می دهند که مقدار و دفعات ترشح هورمون رشد با فعالیت ورزشی شدید مرتبط می باشد. بعد از فعالیت ورزشی شدید هورمون رشد بیشتری در بدن آزاد می شود. برای اینکه شما بیشترین بهره را از فعالیت ورزشی بدست آورید، باید مطمئن باشید که مدت و شدت فعالیت ورزشی شما برای ایجاد پاسخ مناسب (حریک هیپوفیز قدامی برای ترشح هورمون رشد) کافی است. ورزش های هوازی شدید و پیاده روی به مدت حداقل30-20 دقیقه باید انجام شود. ورزش های کششی خاصی وجود دارد که ممکن است تا حدی باعث آزاد شدن هورمون رشد شوند. با انجام حرکات کششی که مستلزم کار گروهی ماهیچه ها می باشد، شدت فعالیت ورزشی بالا می رود و به دنبال آن غده هیپوفیز قدامی مجبور می شود که هورمون رشد بیشتری آزاد نماید. شرکت در فعالیت های ورزشی هوازی شدید نیز می تواند باعث افزایش ترشح هورمون رشد شود.
5- بیشترین مقدار هورمون رشد در دو ساعت اولیه خواب ترشح می شود. هرگز دو ساعت قبل از خواب وعده غذایی سنگین ( حاوی مقادیر زیاد مواد غذایی ) مصرف نکنید، زیرا نیاز به انسولین بالا بعد از مصرف زیاد مواد غذایی، از آزاد شدن هورمون رشد به مقدار زیاد جلوگیری می کند. در نتیجه بدن نمی تواند از فواید استراحت بهره مند شود.
شب بهترین زمان برای دریافت مکمل اضافی جهت افزایش ترشح هورمون رشد می باشد.


 

افزایش تمرکز و حافظه با مواد غذایی
1-      کافئین:
برای این که توان خود را برای تمرکز کردن بهبود ببخشید روزانه مقدار متعادلی کافئین مصرف کنید. البته نکته اصلی این است که مصرف ملایم و متعادل کافئین، راز دستیابی به نتیجه دلخواه است، مصرف زیاد کافئین نتیجه عکس داشته و در واقع امکان تمرکز کردن را از شما سلب می‌کند.
2-       قند طبیعی:
با مصرف مواد قندی طبیعی مثل میوه‌های تازه یا غلات سبوس‌دار می‌توانید بدون نگرانی از افزایش دور کمر، تمرکز خود را بیشتر کنید. البته به یاد داشته باشید که تاثیر مواد قندی طبیعی در این زمینه کوتاه مدت است.
3-      ماهی:
دو نوبت در هفته از ماهی‌های غنی از چربی امگا ٣ استفاده کنید تا مغزتان مواد غذایی و ویتامین‌های لازم برای رشد و فعالیت مناسب را بدست آورد. در صورت امکان از ماهی‌های مثل ماهی سالامون استفاده کنید که حاوی جیوه اندک یا فاقد آن باشد.
4-      تمشک آبی:
با مصرف تمشک آبی مغز خود را در برابر آلزایمر و زوال عقل بیمه کنید. مطالعات نشان می‌دهد حیوانات آزمایشگاهی که از این میوه مفید استفاده می‌کنند، توانایی یادگیری‌شان بهبود پیدا می‌کند.
5-      ذرت:
با افزودن مقدار کمی پاپ کورن ساده به غذای خود می‌توانید از مزایای قابل توجه آن در بهبود قدرت تمرکز، بهره‌مند شوید. این میان وعده خوشمزه حاوی ویتامین‌های B6، B12 و E است که به تقویت تمرکز، حافظه و قدرت مغزی کمک می‌کند.
6-      آووکادو:
این میوه چرب کلسترول بد را پایین می‌آورد و خط تشکیل پلاک‌ها را کاهش می‌دهند در نتیجه جریان خون بهبود می‌یابد و سوخت بیشتری به مغز می‌رسد. این میوه در عین حال سرشار از امگا ٣ است. آووکادو جایگزین مرغوبی برای غذاهایی دریایی و برای افرادی است که ماهی دوست ندارند.
7-      مغزها و دانه‌ها:
با خوردن مشتی از مغزها و دانه‌های مورد علاقه خود می‌توانید مقادیر قابل توجهی از آنتی اکسیدان‌ها و پروتئین‌های مفید را وارد بدن خود کنید که برای تقویت حافظه موثر هستند. مغزها و دانه‌ها در واقع مغز شما را در بلند مدت در برابر کاهش توان ذهنی محافظت می‌کنند.
8-      سبزیجات سبز رنگ:
این سبزیجات مثل اسفناج و بروکلی چون غنی از فولیک اسید هستند، ذهن شما را هوشیار و قوی نگه می‌دارند.
9-      صبحانه کم کالری:
برای بهبود قدرت تمرکز و ذهن، روزتان را با یک صبحانه سبک آغاز کنید و در آن میوه‌ها،لبنیات و بقولات حاوی کالری پایین اما فیبر زیاد را بگنجانید.


 
چه مواد غذایی بدن ما را در برابر خطرات آلودگی هوا حفظ می کنند؟
اگر غذای ما از نظر آنتی اکسیدان ها غنی باشد، احتمال وقوع استرس های اکسیداتیو که عامل بسیاری از بیماریها هستند  کاهش می یابد. ویتامین های ث و ای   ، کاروتنوئیدها، پلی فنول ها از آنتی اکسیدان های مهم هستند.
سبزی ها و میوهای تازه، منابع غنی ویتامین ثهستند. حساسیت این مواد به حرارت ، نور و PH محیط بالاست ؛ مثلاً با افزودن جوش شیرین به غذا، ویتامین موجود در این مواد غیر فعال می شود. از این رو بهتر است میوه ها و سبزیجات را تازه مصرف کنید. پختن سبریجات در  آب زیاد و با حرارت بالا و به مدت طولانی سبب از بین رفتن مقادیر قابل توجهی از ویتامین ث می شود.

روغن سویا ، آفتابگردان ، جوانه گندم و سایر روغن های گیاهی، غنی ترین منابع ویتامینای هستند. ویتامین های اینسبت به شرایط طبخ مقاومت بیشتری دارند.
سایر مواد غذایی موثر برای کاهش اثرات مخرب آلودگی هوا بر بدن به شرح زیر است.
روی یک از این مواد موثر است. انواع گوشت و غلات به خصوص غلات سبوس دار منابع سرشار از روی هستند. مردم ایران از دیر باز با مشکل کمبود روی در بدن خود مواجه بودند که یکی از مهم ترین این عوامل اسید فیتیک ( فیتات ) موجود در غلات است.
شیر و لبنیات نیز عوارض ناشی از آلودگی هوا را بر دستگاه گوارش کاهش می دهند.
وجود ماده ای به نام پکتین در سیب، سرب را به طور کامل از بدن دفع می کند و هر قدر مصرف سیب در طول روز بیشتر باشد، برای کاهش عوارض آلودگی هوا بهتر است. سایر منابع غنی از پکتین عبارتند از : مرکبات مثل پرتقال و لیمو و گریپ فروت - توت فرنگی – هویج و غلات سبوس دار.
 
بنابر این اگر در شهرهای پر جمعیت و آلوده زندگی می کنید، از خوردن مواد غذایی زیر برای حفظ تندرستی غفلت نکنید : شیر- سبزیجات- میوه به خصوص سیب و غلات سبوس دار.

چاقی
مطالعه بر روی موشها نشان داد که رژیم غذایی پدر و مادر می تواند چاقی ارثی ایجاد کند. این به این معنی است که پدر و مادری که رژیم غذایی با چربی بالا مصرف می کنند سبب ایجاد ژن چاقی در فرزندان آینده خود می شوند (توارث اکتسابی ایجاد شده).
تاثیر خواب بر چاقی:گروهی از محققین کانادایی دریافتند که بدن افرادی که از خواب کافی برخوردارند (8-7 ساعت در شبانه روز) از توده چربی کمتری برخوردار است. در حالی که افرادی که 6 ساعت یا کمتر می خوابند شاخص توده بدنی (BMI) و چربی بالاتری دارند. این مقاله در ژورنال "International Journal of Obesity" منتشر شده است.
 
۴قانون طلایی رهایی از شر چربی های شکمی :
1- هر روز فقط چهار وعده غذا، حاوی 400 کالری انرژی بخورید. یعنی پرخوری نکنید و از سبزی ها به میزان فراوان و قبل از شروع غذای اصلی استفاده کنید.
2- هرگز بیش از چهار ساعت مداوم گرسنه نمانید. گرسنگی طولانی قانون اول را نقض می کند و شما را به سمت  پرخوری می کشاند
3- حتما در وعده های غذایی روزانه خود از چربی های اشباع نشده استفاده کنید. این چربی ها در گردو زیتون بادام و روغن های گیاهی مایع وجود دارند.
4- در هر روز فقط ۵ دقیقه (نه بیشتر)از وقت خود را به ورزش های شکم اختصاص دهید.  



 

دوران سالمندی:

تعریف سالمند:
 دوران سالمندی به سنین بالای 60 سال اطلاق می شود گر چه ممکن است تغییرات سالمندی از سال ها قبل اغاز شود.سالمندی یک بیماری نیست بلکه یک پدیده ی طبیعی است که با لقاح شروع می شود و با مرگ پایان می یابد.از سالمندی نمی توان پیشگیری کرد اما حفظ سلامت در سنین سالمندی به عادات و شیوه ی زندگی افراد در طول زندگی بستگی کامل دارد.تغییرات سالمندی تحت تاثیر حوادث زندگی،بیماری های ژنتیکی و عوامل اجتماعی ،اقتصادی و روش زندگی قرار دارد .
 
بنابراین سن فیزیولوژیک،منعکس کننده وضعیت سلامت است.فاکتورهای شیوه ی زندگی که به نظر می رسد سن فیزیولوژیک را تحت تاثیر قرار می دهند عبارت است از:کفایت و نظم خواب،مصرف متعادل غذا و تغذیه صحیح،سیگار،ورزش و فعالیت بدنی و وزن بدن.بنابراین بهبود شیوه زندگی می تواند تضمین کننده سلامت افراد در سالمندی باشد.
 
در سالمندی چه تغییراتی در ترکیب و فیزیولوژی بدن به وجود می اید:
طی دوره ی سالمندی،فرایندهای کاتابولیکی(فرایندهایی که باعث دگرگونی و تجزیه بافت ها می شود)بیشتر از میزان انابولیک(فرایندهایی که باعث سنتز و ساخت بافت ها می شود)است،در نتیجه کارایی سلولی کاهش می یابد و منجر به اسیب عملکرد اعضای مختلف می شود.
از نظر ترکیب بدنی 2-3 درصد توده چربی بدن در هر دهه از زندگی از بین می رود .کاهش توده ماهیچه ای اسکلتی ،قدرت ماهیچه ها را کم می کند.تغییرات در راه رفتن و تعادل ،عملکرد غیزیکی بدن را تحت تاثیر قرار می دهدو عوامل خطر بیماری های مزمن را افزایش می دهد.
افزایش توده چربی بدن به موازات کاهش توده عضلانی،میزان متابولیسم را کاهش می دهد.میزان متابولیسم پایه(سوخت و سازپایه) تقریبا 15 تا 20 درصد در طول زندگی کاهش می یابد و این تغییرات منجر به کاهش نیاز به انرژی در سالمندان می شود و در نتیجه کاهش فعالیت ان ها،زمینه برای برای چاقی مساعد می گردد.
انرژی مورد نیاز به دلیل فعالیت کم،کاهش تودهی عضلانی و افزایش بافت چربی تغییر می کند.فعالیت بدنی منظم علاوه بر تامین سلامت بدن،میزان شیوع بیماری ها و همچنین میزان مرگ و میر را در سالمندان کاهش می دهد.
با شروع دوره ی سالمندی احساس چشایی،بویایی،بینایی و لامسه کاهش می یابد.معمولا کاهش حس چشایی و بویایی در سالمندان شایع تر است. این کاهش می تواند ناشی از عوامل مختلف مثل کاهش تعداد پرزهای جشایی و عصب بویایی،بیماری های شخصی مثل الزایمر،داروها،مداخلات جراحی و عوامل محیطی باشد.
افت این حواس فقط باعث کاهش اشتها یا لذت نبردن از غذا نمی شود بلکه عوامل خطری برای مسمومیت غذایییا قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی خطرناک است.تحریک احساس بویاییو چشایی منجر به تغییرات متابولیکی مثل ترشح بزاق،اسید معده،ترشح پانکراس و افزایش سطح انسولین پلاسما می شود. بنابراین کاهش این حواس به فرایند متابولیکی اسیب می رساند.
 
کاهش شنوایی و بینایی هم در سالمندان شایع است ومی تواند باعث کاهش اشتها و توانایی تشخیص غذا و دریافت غذا می شود. در مجموع سالمندی با تغییر در سلامت دندان ها ،عملکرد دستگاه گوارش ،سیستم قلبی و عروقی ،کلیه ها،اعصاب،سیستم ایمنی و...همراه است.
 
عوامل مساعد کننده مشکلات تغذیه ای سالمندان:
 عوامل اولیه:
افسردگی،به فراموشی سپردن سالمندان،تنهایی و انزوای اجتماعی،محدودیت درامد،مرگ همسر
عوامل ثانویه:
بی اشتهایی،سوجذب مواد مغذی،مصرف دارو و تداخل دارو با غذا،خرابی دندان،بیماری های مزمن،تغییرات در احساس طعم،بو و مزه،نااگاهی های تغذیه ای،مشکلات در تهیه ی مواد غذایی،عادات غلط غذایی،نداشتن وسایل طبخ و نگهداری غذا،عدم مهارت کافی برای پخت غذا در مردان تنها.
 
مشکلات موثر بر تغذیه فرد سالمند:
1.مشکلات در خوردن غذا:
تغییرات اعصاب ماهیچه ها و کاهش ترشح بزاق می تواندمنجر به بروز مشکلات بلع افراد سالمند شود.چنین حالاتی باعث ترس از خفگی و در نتیجه امتناع از خوردن غذا می شود. کم ابی عمومی بدن و مصرف برخی داروها که باعث خشکی دهان می شود نیز گاهی اوقات مزید بر علت می شوند . افراد پیر باید نشسته غذا بخورند .
خوابیده غذا خوردن خطر ورود غذا به دستگاه تنفس و التهاب ریه را افزایش می دهد.
 اختلالات گوارشی شامل :تهوع،ترش کردن و یبوست معمولا با بالا رفتن سن افزایش می یابد.
  
 
جدول تداخلات غذایی با برخی از داروها

داروها

نوع تداخل

عوارض جانبی

لواستاتین

غذا

جذب و دسترسی دارو را افزایش می دهد، این اثر مطلوب است . دارو را باید با غذا مصرف کرد.

دیگوکسین

فیبر سبوس دار، غذاهای حاوی پکتین (مثل سیب و گلابی) ، مکمل های فیبری

جذب دارو را کاهش می دهد ، شاید نیاز به تعدیل مقدار باشد و احتمال شکست در درمان وجود دارد.

وارفارین

غذاهای حاوی ویتامین K

اثر بخشی را کاهش می دهد.

لواستاتین

فیبر

جذب دارو را کاهش می دهد و احتمال نارسایی درمان وجود دارد.

تئوفلین

متیل گزانتین بخصوص کافئین

سطح و نیمه عمر تئوفلین و خطر عوارض جانبی آن را افزایش می دهد.

لووتیروکسین

کربنات کلسیم

جذب لووتیروکسین را کاهش داده ، ممکن است باعت هیپوتیروئیدسم شود. درصورت رعایت فاصله مناسب مصرف 2 داور احتمال عوارض کاهش می یابد.


تندرست باشید

 

 
 
 
تاریخ آخرین بروزرسانی   :  1395-8-13 13:07        برو بالای صفحه نسخه قابل چاپ     
 

سامانه قاصدک سامانه ثبت درخواست تاسیساتی آموزش کارکنان فرم های سازمانی صفحه اصلی
نقشه سایت مقالات پزشکی گزارش خطا مناقصه مزایده سرگرمی سامانه درمان الکترونیک - سدا

آدرس مرکز: استان فارس شهرستان مرودشت بعد از زیر گذر معلم مرکز آموزشی درمانی شهید مطهری مرودشت  شماره های تماس: 7-43342060 071   شماره فاکس: 43334935 071

Copyright © 2012
.تمامی حقوق برای مرکز آموزشی درمانی شهید مطهری مرودشت محفوظ است.